miercuri, 8 mai 2013

Efectele drogurilor asupra oamenilor

                 Dependentii de droguri dorm foarte rar noaptea, dar atunci cand sunt epuizati si mananca foarte putin si neregulat. Persoanele care consuma droguri halucinogene aleg de obicei spatii izolate pentru consum deoarece consumul le produce halucinatii, ii determina sa se inchida in ei, sa perceapa lumea intr-un mod diferit sa ii face incapabili sa poarte discutii normale cu alte persoane. Au tendinta de a se inchide in ei insisi, sa nu mai comunice cu cei din jur, sa isi petreaca timpul alaturi de persoane care consuma la randul lor droguri.
                  Fumatorii de marijuana au adesea aceleasi probleme medicale la nivelul cailor respiratorii ca si fumatorii de tigari. Utilizatorii de marijuana sunt expusi riscului de infectie pulmonara; tusesc, stranuta, fiind raciti mai des decat persoanele care nu consuma acest drog. Riscurile pentru sanatate sunt apreciate, în ansamblu, a fi mai mari decât cele care apar în cazul tabagismului.
                 Cercetarile au evidentiat ca folosirea regulata si pe termen lung a marijuanei poate provoca cancerul mai ales la nivelul gatului si al cailor respiratorii. Marijuana contine un numar mai mare de substante cancerigene comparativ cu fumul de tigara. Un studiu a aratat ca o persoana care fumeaza 5 jointuri pe saptamana primeste in organism la fel de multe substante cancerigene ca si un fumator de un pachet de tigari pe zi.
                Riscul foarte mare si poate , mai important decat cele expuse mai sus, de a se trezi dorinta si apetitul pentru droguri de foarte mare risc, asa cum este heroina. Mult dintre cei care incep cu marihuana ajung sa ia si heroina…iar multi dintre acestia ajung sa nu mai ia nimic…fiindca mor prematur.
               Drogurile sunt substante create artificial de om, fie din plante, fie pe cale chimica. Consumul periodic de stupefiante duce la aparitia tulburarilor respiratorii si a constipatiei, scaderea in greutate, iar la femei apare menstruatia neregulata. Din punct de vedere psihic pot aparea: anxietate, schimbari ale starii de spirit, paranoia, oboseala extrema, iritabilitate, depresie si insomnie grava, somn agitat si neodihnitor. Toxicomanii sfarsesc de regula prin sinucidere, supradoza, infarcte miocardice, accidente vasculare cerebrale, blocaj renal si ciroza hepatica.
               Marijuana sau hasis – persoana are ochii rosii si luciosi, are intotdeauna un zambet pe buze, este absent la tot ceea ce se intampla in jurul sau si se izoleaza. Manifesta o mare placere pentru dulciuri. O Heroina, morfina si metadona – persoana are ochii foarte luciosi, pupilele mici de tip “ac” si are tendinta de a se scarpina continuu in diferite parti ale corpului. Se afla intr-o continua stare de somnolenta, pofta de mancare redusa care determina scaderea evidenta in greutate, bea multe lichide si manifesta des stari de voma.
               Cocaina/amfetamine – persoana manifesta schimbari bruste si foarte rapide de stare (trece de la o stare de euforie si hyperactivitate, la o stare de apatie). Are o privire foarte clara, vorbeste continuu si in multe cazuri, are buzele si limba foarte palide. Are tendinta de a mesteca continuu, ca si cum ar avea guma de mestecat chiar daca acesta nu are nimic in gura. .

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu