miercuri, 8 mai 2013

Cele mai periculoase 10 droguri si efectele lor

Dependenta de droguri sau abuzul de substante ilegale sunt des intalnite in multe dintre tari.

Pentru cei care nu au tangente cu acest subiect este imposibil sa ii inteleaga in totalitate pe cei care folosesc droguri si felul in care vad acestia din urma lucrurile.

Aceasta lista facuta de Listverse.com este utila atat celor care nu iau droguri (de cele mai multe ori avizi dupa informatii de gen, nefiind cunoscatori), dar si pentru consumatori (pe care nu ii voi numi "junkers"/"junkies") - intotdeauna e loc de mai multe cunostinte.

De la utilizare pana la dependenta este un pas si de cele mai multe ori avem tendinta sa spunem ca "nu suntem genul care sa devenim dependenti". Pe aceasta premisa putem incerca sa luam si, cand nici nu ne asteptam, ne trezim ca nu stim cum ai ajuns in acel stadiu.

Complicatia pe care o au toate aceastea in comun este riscul de stop cardiac din cauza tensiunii crescute si a batailor neregulate ale inimii, iar cele mai puternice dintre droguri pot duce la dementa, paranoia si depresie.

Citand din South Park: "Drugs are bad, mkaaay?".


10. PCP (Fenciclidina)

Poze Poze droguri si efecte - Poze droguri si efecte

Sau Angel Dust, Wet, Sherm, Sherman Hemsley, Rocket Fuel, Ashy Larry, Shermans Tank, Wack, Halk Hogan, Ozone, HannaH, Hog, Manitoba Shlimbo, Embalming Fluid. Substanta face parte din categoria anestezicelor si, fumat, prizat sau inghitit, are efecte haluginogene, blocheaza receptorii de durere si afecteaza centri motorii. PCP este mai periculos decat celelalte categorii de halucinogene.

9. Shrooms

Poze Poze droguri si efecte - Poze droguri si efecte

Ciupercile halucinogene contin subtante care dau stari psihedelice. Efectul lor dureaza intre 3 si 7 ore, in functie de doza, metoda de preparare si metabolsimul persoanei. Efectele mizeaza pe vizual si auditiv si apar dupa aproximativ o ora.

8. Marijuana

Poze Poze droguri si efecte - Poze droguri si efecte

Cannabis, iarba, weed, green, g sau cum vreti sa ii spuneti este psihoactiva si are efect halucinogen, fie ca este fumata sau ingerata. Cantitatea minima necesara de THC (cristalele albe de pe frunze) pentru a-si face efectul este de 10 micrograme per kilogram de corp. Consumata, altereaza functiile motorii si activitatea creierului, iar efectele sunt foarte diferite, influentate de absolut orice factor - poti fi relaxat, fericit, depresiv, irascibil, panicat, paranoic.

7. Opium

Poze Poze droguri si efecte - Poze droguri si efecte

Opiu, opium, nu conteaza cum i se zice, contine aceeasi cantitate mare de codeina si de morfina, din care se produce heroina, semi-sintetica. In unele tari este folosit ca drog recreational, insa in general este interzis, fiind pe lista narcoticelor. Efectul este unul de anesteziere, asemanator cat de cat cu Ketamina (K, Kay, Special K, Vitamina K etc.).

6. Ecstasy

Poze Poze droguri si efecte - Poze droguri si efecte

Ex, X, boabe este un drog recreational adesea asociat cu drogurile luate in cluburi de noapte. Efectele presupun ascutirea simturilor, euforie, empatie, dragoste, fericire, senzatia de claritate a mintii. Pulsul crescut si inclestarea dintilor sunt alte efecte comune.

5. LSD

Poze Poze droguri si efecte - Poze droguri si efecte

LSD, L, Acid, Lucy sau Sidney iti dilateaza pupila, reduce apetitul si clasicele tensiune crescuta sau scazuta, inclestarea dintilor, ameteala, amorteala, cresterea glicemiei etc. Asta fizic. Psihic, efectele difera de la om la om: culori radiante, suprafete care par sa sa tremure, distorsionarea timpului. Mai neplacut este ca iti uiti identitatea si te trezesti dupa doua zile ca nu stii cine esti, unde stai si ce cauti acolo. In plus, in unele cazuri se intampla ca ceva sa ramana schimbat pentru totdeauna la nivelul creierului.

4. Crack

Poze Poze droguri si efecte - Poze droguri si efecte

Crack este o forma de cocaina, sub forma de cristale, care poate fi fumata. Efectul ei este mult mai puternic si mai rapid decat cel al cocainei, care este inhalata. Cauzeaza euforie, paranoia, insomnie, pofta mai mare de cocaina, incredere in sine, depresie. Cel mai cunoscut efect este senzatia periculoasa (pentru utlizator, deoarece nu se stie ce poate decide sa faca pentru a scapa de ea) de "insecte pe sub piele", cunoscuta ca sindromul Ekbom.

3. Metamfetamina

Poze Poze droguri si efecte - Poze droguri si efecte

Numita si Meth sau Ice, intra in creier si declanseaza eliberarea treptata a dopaminei, serotoninei si a norepinefrinei. Da dependenta din cauza starilor de euforie si incantare si duce la actiuni repetitive, cum ar fi spalatul mainilor sau asamblarea si dezasamblarea unor obiecte. Tanjesti dupa droguri, esti depresiv, dormi excesiv, senzatie de foame.

2. Cocaina

Poze Poze droguri si efecte - Poze droguri si efecte

Cocaina este un stupefiant cu efect stimulant puternic al sistemului nervos central. Ofera stari euforice si energie, suprimand apetitul. Efectul sau dureaza de la 20 de minute la cateva ore, in functie de canitate, puritate si mod de administrare. Primele semne sunt hiperactivitatea, nelinistea, tensiunea crescuta si euforia. Aceasta din urma este adesea urmata de stari depresive, disconfort si pofta de mai multa cocaina. Alte efecte sunt convulsii, paranoia, impotenta, care se accentueaza o data cu frecventa utilizarii.

1. Heroina

Poze Poze droguri si efecte - Poze droguri si efecte

Tot opioid de natura, heroina este substanta care da cea mai periculoasa dependenta. Scopul ei initial era unul medical. Inlocuind endorfinele din corp, heroina da o stare generala de bine, iar euforia caracteristica a fost descrisa ca "orgasm la nivel intestinal". Cea mai comuna administare este cea intravenoasa. Starile de tanjit dupa heroina sunt chinuitoare pentru consumatori, iar venele capata leziuni periculoase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu